Най-опасният град в света

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Най-опасният град в света

опасния град в света през 2021 г. от мексиканската неправителствена организация Граждански съвет за обществена безопасност и наказателно правосъдие. Класацията включва 50 големи града.

През 2021 г. процентът на убийствата в Самора достигна почти 197 случая на всеки 100 000 жители. Следващи в класацията са още седем мексикански града: Сиудад Обрегон, Закатекас, Тихуана, Селая, Сиудад Хуарес, Енсенада и Уруапан. Девето място заема Сейнт Луис, намиращ се в САЩ. Общо списъкът включва 18 мексикански града, както е и през 2020 г.

„Мексико е световният епицентър на града с най-висок насилствена смъртност за трета поредна година“ се отбелязва в класацията. „Това не е инцидентно, а резултат е от политика, наречена „прегръдки вместо куршуми“, провеждана от правителството на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, който се състои в оставянето на пълна свободна на престъпните групировки да убиват, отвличат, изнудват и грабят.“

През 2021 г. 33 308 души са станали жертви на насилие в Мексико, според официални данни, с 1246 по-малко от година по-рано. През втората половина на февруари тази година министърът на обществената сигурност и защитата на гражданите на Роза Исела Родригес каза, че през януари броят на убийствата е достигнал най-ниското си ниво от 5 години. Въпреки това в редица региони усилията на властите за борба с престъпността все още не са дали резултат. От 13 август 2021 г. до 16 февруари 2022 г. процентът на убийствата се е увеличил с 10% в щата Закатекас, 9% в Мичокан и 5% в щата Мексико.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Руската армия сътвори срамен прецедент

Руската армия сътвори срамен прецедент Това е първата война в човешката история, в която армия – в случая руската, отказва да вземе своите мъртви, съобщават от Министерството на вътрешните работи на Украйна. „Нищо подобно не се е случвало досега“, коментират от вътрешното министерство на страната, която е обект на варварска […]