Ивайло Иванов: Колебливата подкрепа за Украйна не е в интерес на България

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ивайло Иванов: Колебливата подкрепа за Украйна не е в интерес на България

„Русия подцени бойните възможности на украинските въоръжени сили и готовността на населението да се противопостави на агресията на Москва. Това принуди руския президент да промени стратегията си и от бърза война се очертава да се премине към обсадна война на ключови градове в Украйна“.

Това каза преподавателят по национална сигурност и отбрана Ивайло Иванов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1.

„Дали Русия ще изчака да бъде сломен духът на защитниците и населението на тези градове и те да се предадат сами, или ще се опита да ги завладее чрез масирано настъпление, остава неясно към този момент, но е сигурно, че и в двата случая това ще е съпроводено с огромни човешки жертви и разрушения“, каза още той.

„Мирните преговори между Украйна и Русия няма как да доведат до съществен резултат, защото Москва всъщност не преговаря, а поставя ултиматум – Киев да капитулира, което няма как да бъде прието от президента Зеленски. Русия се стреми да използва тези преговори по-скоро с пропагандна цел и да се опита да убеди световното обществено мнение, че тя всъщност иска мир, а Украйна е тази, която е отговорна за продължаването на военните действия“, коментира експертът.

„Колебливата подкрепа за Украйна с цел да не се предизвика недоволството на Русия не е в интерес на България и няма да ни осигури някакво специално позитивно отношение на Москва спрямо нас. Подобна политика единствено ще ни дискредитира пред нашите съюзници в ЕС и НАТО“, категоричен беше той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVeselinDremdjiev%2Fvideos%2F644162823534449%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

На Острова: Нахлуването на Путин в Украйна беше престъпна грешка

На Острова: Нахлуването на Путин в Украйна беше престъпна грешка И днес западни издания коментират руските военни действия в Украйна и анализират кога нашествието ще започне да дава отражение в Русия. Москва е губещата страна във войната, обявява в заглавие на редакционна статия британският в. „Гардиън“ и допълва в подзаглавието […]