Русия иска мирно съжителство със САЩ

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Русия иска мирно съжителство със САЩ

Русия и Съединените американски щати трябва да се върнат към принципа на „мирно съвместно съществуване“ като по времето на Студената война. Това съобщи руското външно министерство, посочено от „Ройтерс“ и „Интерфакс“, цитирано от news.bg.

Ведомството подчертава, че е отворено за честен и взаимно уважителен диалог със САЩ, както и че се надява, че нормалността в отношенията между двете страни може да бъде възстановена.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика международно осъждане, доведе до безпрецедентни финансови санкции срещу Москва и стимулира напускането на глобални фирми от Русия. Западът също така наложи строги ограничения за износ на ключови технологии към Русия.

Американският президент Джо Байдън заяви, че безпрецедентните икономически санкции срещу Русия са алтернатива на започването на Трета световна война.

По данни на глобалната база данни за мониторинг на санкциите – Castellum.ai, Русия вече е най-санкционираната страна в света заради войната с Украйна.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ето кога горивата поскъпват до 3,50 лв. за литър

Ето кога горивата поскъпват до 3,50 лв. за литър „Много са факторите, които определят цената на горивата. Например цената на тока, поддръжката на един обект, която никак не е евтина“, посочи представителят на Асоциацията на търговците, производителите и вносителите на горива Георги Тенев в студиото на „България сутрин“. По думите […]