Янукович по президентски към Зеленски: Бъди герой, спри кръвопролитието!

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Янукович по президентски към Зеленски: Бъди герой, спри кръвопролитието!

Бившият украински президент Виктор Янукович призова настоящия украински лидер Володимир Зеленски да спре кръвопролитията и да постигне мирно споразумение. Това става ясно от негово писмо, цитирано от РИА Новости.

„Разбирам много добре, че имате много „съветници“, но лично Вие сте длъжни на всяка цена да спрете кръвопролитията и да постигнете мирно споразумение. Това се очаква от Вас в Украйна, Донбас и Русия. Украинският народ и Вашите западни партньори ще Ви бъдат благодарни“, се посочва в призива на Янукович.

Междуведомственият координационен щаб за хуманитарна реакция в Украйна, създаден на базата на Националния център за контрол на отбраната на Русия, обяви, че ще бъде установена непрекъсната комуникация между руската и украинската страна за обмен на информация за евакуацията на цивилни и чужденци днес.

По-рано в украински медии се появи информация, че Русия иска да обяви Янукович за „президент“ на Украйна. Той беше президент на Украйна до 22 февруари 2014 г., когато подаде оставка и избяга в Русия след продължили почти три месеца антиправителствени протести, станали известни като „Евромайдан“

Срещу Янукович се водят редица дела в Украйна, като той вече е осъден за държавна измяна на 13 години затвор.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кирил Десподов официално получи наградата за Футболист №1 на България за 2021 година

Кирил Десподов официално получи наградата за Футболист №1 на България за 2021 година Кирил Десподов официално получи своята награда за Футболист №1 на България за 2021 година. Играчът на Лудогорец благодари на журналистите и заяви, че приема приза като голямо признание. „Няма да говоря много, защото говорих преди. Благодаря на […]