Главният руски преговарящ: Според Киев исканията ни са „практически неизпълними“

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Главният руски преговарящ: Според Киев исканията ни са „практически неизпълними“

Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването на Крим, ДНР и ЛНР. Това заяви ръководителят на руската делегация, помощникът на президента Владимир Медински, след края на третия кръг от преговори с украинската страна, предаде ТАСС.

„Не бих искал да коментирам какво казва украинската страна по време на преговорите и след тях. Ние се договорихме да не го правим публично достояние. Според тях признаването на Крим за руски и суверенитетът на ДНР и ЛНР е „практически“ невъзможно. Според мен има голяма разлика между невъзможно и практически невъзможно. И двата въпроса са от първостепенно значение за Русия, за руснаците и, разбира се, за позицията на нашата делегация. Надявам се, че рано или късно ще намерим решение“, каза той.

Той също така заяви, че на 6 март Русия е подготвила около 400 автобуса за евакуация на украинци по хуманитарни коридори, но евакуацията се е провалила от украинските военни, които Киев не контролира. „Обещахме да отворим хуманитарни коридори и го направихме. Вчера държахме около 400 големи автобуса напълно празни, за да изведем хората от околните градове и да ги закараме,където поискат. Но всички тези 400 огромни автобуса стояха празни цял ден. Никой не дойде“, каза той в интервю за RT, публикувано във вторник. „Единственият начин да се обясни това е, че правителството на Украйна не контролира въоръжените сили в обкръжените градове и в отдалечени региони на страната. Не мога да намеря друго обяснение за това“, каза Медински.

Той припомни, че Русия е обещала да спазва режима на прекратяване на огъня, „днес, вчера и завчера, в продължение на около пет до седем часа всеки ден, ние го спазвахме“. „Въпреки това никой не е напускал градовете, украинските военни не позволяват на хората да напускат градовете и ги държат като жив щит. Това е проблемът. Те не изпълняват заповедите на правителството в Киев“, посочи ръководителят на руската делегация.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кирил Петков: Този главен прокурор трябва да си ходи

Кирил Петков: Този главен прокурор трябва да си ходи Дефиницията за работеща прокуратура е да няма нито един човек, който да не може да бъде разследван. В България няма работеща прокуратура под ръководството на този главен прокурор и той трябва да си ходи. Това коментира премиерът Кирил Петков, след като […]