Кирил Петков: Този главен прокурор трябва да си ходи

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кирил Петков: Този главен прокурор трябва да си ходи

Дефиницията за работеща прокуратура е да няма нито един човек, който да не може да бъде разследван. В България няма работеща прокуратура под ръководството на този главен прокурор и той трябва да си ходи. Това коментира премиерът Кирил Петков, след като Йордан Цонев от ДПС каза, че държавното обвинение е опънало чадър над бизнесмена Иво Прокопиев.

Цонев даде на премиера папки със сигнали, свързани с Прокопиев, които Петков да предаде на прокуратурата и разследващите органи.

„Няма да има сигнал, който да бъде игнориран от МС, чудя се защо вашият сигнал не отива директно в прокуратурата, ние ще го вземем и ще го дадем, няма проблем, но ако и вие имате проблем с българската прокуратура – това е наш общ проблем“, каза Петков.

Цонев му отговори, че дава сигнала на него, а не на прокуратурата, защото по отношение на Иво Прокопиев ДПС няма доверие в обвинението, което по думите му е опънало чадър над бизнесмена.

„Оправдателната му присъда на втората инстанция не беше протестирана от прокуратурата, а има всички основания за това“, посочи Цонев относно делото срещу Иво Прокопиев, бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и още трима души за продажбата през 2011 година на държавния дял в електроразпределителното дружество EVN.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Искат от Байдън да улесни изпращането на изтребители

Искат от Байдън да улесни изпращането на изтребители Американски представители поискаха от президента Джо Байдън да улесни изпращането на изтребители от Полша и други страни от Източна Европа и НАТО за Украйна, предаде Ройтерс, съобщи БНР. Председателят на Комисията по външна политика в Сената Боб Менендес изпрати писмо до държавния […]