Лъчезар Богданов: Търгуват със страх

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Лъчезар Богданов: Търгуват със страх

Когато има облигационно отношение, независимо как е възникнало, вместо да бъдат изпълнени оригиналните условия, които най-често са в долари, те ви казват, че ще ви преведат парите в Руската централна банка в рубли. Това заплащане става изнудване, за да се вдигнат санкциите. На практика това е блокиране на плащането за задължение. Това обясни икономистът Лъчезар Богданов по Нова телевизия по повод новината, че Русия ще плаща задълженията си в рубли, а не в долари или евро.

Според него този ход показва, че финансовите санкции работят: “В момента не можете да изтеглите пари от Русия и да ги преведете в Лондон. Това е същината на санкциите. Бизнесът трябва да внимава къде прави сделки”.

Западна Европа е паднала в икономическа клопка на “Газпром”: “Газпром” започва да пълни хранилищата на Германия, а това генерира дефицит. Това е отговор на икономическите санкции. Западна Европа е в плен на грешни енергийни политики. “Газпром” ще използва това за компенсиране на загуби, обясни енергийният експерт Иван Хиновски.

Богданов припомни, че няма спиране на руски газ, а в момента на пазарите “се търгуват страхове”: “Сега Европа ще знае какво е да си зависим”.

Според Хиновски Европа е беззащитна, а “Газпром” хваща момента да запълва хранилища.

Лъчезар Богданов каза, че има политическа промяна в Европа: “Това няма да реши проблема през април, но ще промени ситуацията в следващите години. Преди войната имаше такава нагласа, но сега е сигурно”.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Китай призова САЩ да допуснат проверка на биологическите лаборатории

Китай призова САЩ да допуснат проверка на биологическите лаборатории Китайското правителство призова САЩ незабавно да разкрият информация за военните биологични лаборатории, разположени в Украйна, и вирусите, които се изследват там. Това заяви на редовен брифинг говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, цитиран от ТАСС. Той отбелязва, че на територията […]