Генчовска от Молдова: Правим общи пунктове за украинските бежанци

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Генчовска от Молдова: Правим общи пунктове за украинските бежанци

„Решихме да дойдем във вашата държава, защото знам, че в момента вие изпитвате най-голямо натоварване за това, което се случва в Украйна и бежанската криза. Считаме, че за това България може да помогне на Молдова“. Това каза министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Република Молдова, където се срещна със своя молдовски колега Николае Попеску и с представители на българската общност в град Тараклия.

„Наясно сме, че тази вълна тепърва ще нараства затова обсъдихме няколко конкретни предложения. Решихме да направим няколко съвместни пунктове на молдовско-румънската граница, които да улесняват насочване на потоците от бежанци към Румъния и България“, заяви тя, цитирана от Dariknews.bg.

По думите ѝ в МС съвет ще бъде обсъден въпросът и за осигуряване на допълнителни автобуси, които да осигурят придвижването на бягащите от Украйна към България.

„Целият опит, който придоби България след започването на войната, ще бъде предоставен на правителството на Молдова“, добави Генчовска.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Спахийски обясни защо Путин не влиза в Киев

Спахийски обясни защо Путин не влиза в Киев Целта на Русия е да е обкръжи Киев и да провокира капитулация на украинското правителство. Одеса я очаква съдбата на падналите градове. Това каза в ефира на „Твоят ден” журналистът Емил Спахийски. По думите му към момента единствено Одеса не е под […]