Ето кога горивата поскъпват до 3,50 лв. за литър

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ето кога горивата поскъпват до 3,50 лв. за литър

„Много са факторите, които определят цената на горивата. Например цената на тока, поддръжката на един обект, която никак не е евтина“, посочи представителят на Асоциацията на търговците, производителите и вносителите на горива Георги Тенев в студиото на „България сутрин“.

По думите му някои бензиностанции са започнали да затварят.

„В момента заради тежката регулация на сектора, икономическите оператори са поставени в една неконкурентна среда. Някои нормативни актове вменяват несвойствени задължения за бизнеса. На практика търговците на горива трябва да поддържат една сериозна администрация в своята малка фирма, за да отговорят на всички изисквания“, коментира Георги Тенев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че дали ще има доставки, зависи от доставчиците.

„Няколко от големите петролни бази спряха да обработват доставки за количество, което означава, че търговията на едро е замряла. Цената на горивата след две-три седмици ще е над 3,50 лв.“, заключи гостът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Експерт каза кога цената на природния газ ще скочи драстично

Експерт каза кога цената на природния газ ще скочи драстично Ще има сериозно увеличение в цената на природния газ от април. Това прогнозира в ефира на „Твоят ден” енергийният експерт Еленко Божков. По думите му причината е, че 70% от цената, по която „Булгаргаз” определя своите цени се прави на […]