Емил Радев: Трябва принципно решение за „златните“ паспорти и визи

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Емил Радев: Трябва принципно решение за „златните“ паспорти и визи

„Трябва да се вземе принципно решение по въпроса за „златните“ паспорти и визи и проектът за резолюция на Европейския парламент съдържа редица мерки за решаване на този проблем по принцип“.

Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ евродепутатът Емил Радев:

„В тази резолюция има изрични текстове, предложени и от Европейската народна партия, но подкрепени също така и от други партии. В тези текстове се обявява ангажимент на държавите членки да ограничат продажбата на гражданство на руски граждани, свързани с руското правителство. Също така трябва да се направи повторна оценка на всички дадени до момента „златни визи“ и разрешения за пребиваване на руски граждани“.

„Странно е, че българските евродепутати постигат консенсус по отношение на санкциите срещу Русия, а депутатите в България не могат да го постигнат“, добави още евродепутатът:

„Виждаме, че една партия като БСП в Страсбург и Брюксел подкрепя санкциите, а в България се обявява против решението на българското правителство. За съжаление, България отново показа, че не е единна дори и в такива тежки дни, когато войната е на стотина километра от нашата граница. Тук трябват много ясни позиции, бързи и спешни решения, защото виждаме, че това, което става в Украйна, е ужасно, а това касае всички, цяла Европа“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Левски към феновете: Да запишем пореден рекорд!

Левски към феновете: Да запишем пореден рекорд! Ръководството на Левски пусна виртуални билети за гостуването на Лудогорец. Срещата е в неделя от 17:45 часа в Разград. „Сините“ призоваха феновете да запишат пореден рекорд. Ето какво написаха от „Герена“: „Левскари, В неделя ни предстои нова битка от шампионата. Момчетата на Станимир […]