Тафров: НАТО не може да затвори небето над Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Тафров: НАТО не може да затвори небето над Украйна

„Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че може да превърне конфликта в европейски и в световен. НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски. Не са изпълними условията за прекратяване на огъня, а именно Украйна да промени Конституцията и да се впише, че е неутрална държава, да признае присъединяването на Крим към Русия, както и независимостта на двете сепаратистки републики в Донбас“, заяви в „Денят започва“ дипломатът Стефан Тафров.

По думите му преговорите продължават и това е добре, но ако не се произведе минимален резултат в хуманитарен план, те губят своя смисъл, защото служат за фасада за избиване на мирни украинци от страна на Русия.

„Преговорите, които се водят в Беларус, са на сравнително ниско равнище от руска страна. Участието на руския външен министър Сергей Лавров е стъпка в правилната посока, но не може да се говори за някакви ангажименти от украинска страна, докато няма спиране на огъня или изтегляне на войските на агресора от украинска територия“, коментира дипломатът.

Той увери, че няма поводи за притеснение, че Русия ни е обявила за неприятелска държава.

Русия публикува списък с неприятелски държави, сред които и България

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В Мариупол е драматично. Зеленски остава в Киев.

В Мариупол е драматично. Зеленски остава в Киев. Генералнтият щаб на украинската армия съобщи, че Русия концентрира свои войски и техника към Киев, Мариупол и Харков. Междувременно били мобилизирани вече всички войскови части, с които Русия атакува Украйна. Боеве се водят на различни места. При въздушни нападения срещу украинския град […]