Огнян Минчев: Руската армия постига победи като изравнява със земята

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Огнян Минчев: Руската армия постига победи като изравнява със земята

Ограничението на руски граждани по нашето Черноморие може да стане само за нови групи. Вече по нашето Черноморие има доста мащабни общности – в Поморие, в Бургас. Тези хора имат право да ползват своята собственост. Ние не можем да допуснем конфликти по линията на Украйна. Това заяви Огнян Минчев в студиото на “Здравей, България” по „Нова телевизия“.

Според Тони Николов трябва да се пресече всяка руска пропаганда. Мнението на Иво Инджов е, че обикновените руски граждани не бива да страдат. Той припомни че хибридната пропаганда се реализира чрез интернет.

Минчев каза, че не бива да забравяме, че Варна и Бургас са седалища на руски организирани престъпни мрежи: “В условията на криза могат да породят нов тип проблеми”.

“В момента рублата се превръща в шума”, категоричен беше Николов. Той подчерта, че много европейски страни не издават визи за руски граждани.

Инджов каза, че ще спадне потокът от руски туристи по Черноморието и по този начин България ще бъде засегната от санкциите.

“Има сериозна опасност от ескалация на военните действия в Украйна. Руската армия е доказала, че може да постига победи не чрез точни операции, а като изравнява със земята. В Украйна живее много близък до руснаците народ, затова имаше ограничения на този тип разрушения. Ако още няколко дни и седмици руската военна инвазия не покаже резултатите, на които Путин се надява, аз се опасява, че ще има ескалация на военните действия и ще се предприеме изравняване на земята”, коментира Огнян Минчев. Според него в момента е много трудно да се предвидят мотивацията и действията на Путин: “Притиснати сме между две стратегии. Първата е притискането на режима на Путин до стената. От друга страна е известно, че режимът в Кремъл не бива да бъде притискан в ъгъла, защото може да ескалира своята реакция. Това са две взаимоизключващи се стратегии на международната общност към режима на Путин”, обясни Огнян Минчев.

Тони Николов допусна мъчителна блокада на някои големи градове, което представлява на практика изнудване. Инджов не допусна цялостна окупация на Украйна.

Според Минчев не е реалистично да очакваме пълно прекратяване на руските доставки на газ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Тежък удар за Путин - ликвидираха един от генералите му в Украйна

Тежък удар за Путин – ликвидираха един от генералите му в Украйна Високопоставен руски генерал беше убит по време на сражения в Украйна, което според експертите ще бъде тежък удар за руския лидер Владимир Путин. Андрей Суховецки беше командващият генерал на руската 7-ма въздушно-десантна дивизия и заместник-командир на 41-ва общовойскова […]