В Луганск се оплакаха от геноцид

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В Луганск се оплакаха от геноцид

„Това, което се случва в Донбас, има три признака на геноцид от пет, предвидени в Конвенцията на ООН за геноцида от 1948 г.“.

Това заяви Анна Сорока, първи заместник-министър на външните работи на признатата само от Русия за независима Луганска народна република /ЛНР/, цитирана от РИА Новости.

„Разбира се, това е геноцид. Мога да цитирам конвенцията от 1948 г. за предотвратяване и наказване на престъпленията на геноцида. Изброени са действията, които попадат в понятието геноцид: Убийства, изтезания и мъчения, както и съзнателното създаване на условия, за да не оцелее човек – блокада. Физическо, психическо увреждане на членове на група от такива хора“, каза Сорока.

Конвенцията също така класифицира като признаци на геноцид мерки, предназначени да предотвратят раждането на деца сред преследваната група, както и насилственото прехвърляне на деца от една човешка група в друга. Това не отговаря на ситуацията в Донбас, призна Сорока.

Дискриминираните в Донбас не са съгласни с преобладаващата идеология в Украйна, а също така принадлежат религиоцно към Руската православна църква и Московската патриаршия, отбеляза Сорока.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Зеленски: Оставам в Киев, не се страхувам от никого!

Зеленски: Оставам в Киев, не се страхувам от никого! Президентът на Украйна Владимир Зеленски подчерта, че остава в Киев в поредното си видеообръщение в нощта срещу 8 март.. „12-та вечер от нашата борба, нашата защита. Всички сме на терен, всеки работи. Всеки е там, където трябва да бъде. Аз съм […]