Мажд Алгафари: Няма списък кой влиза в страната ни

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Мажд Алгафари: Няма списък кой влиза в страната ни

„Ние нямаме списък кой влиза в страната ни“, заяви журналистът Мажд Алгафари.

„Притесненията ни са, че тези хора влизат и никой не им обяснил, че те имат право именно на това, което Европейският съюз им е дал. Имат право да стоят една година, но те не се възползват, защото не им е обяснено“, посочи докторът по социология и полковник от запаса Николай Чирпанлиев в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите на Алгафари хуманитарният статут, бежанският статут и убежище са коренно различни.

„Те отговарят само на условията за хуманитарен статут. Бежанец е по-високото, отколкото хуманитарния статут. Хуманитарният дава право на три години пребиване, а бежанският на 5“, поясни Николай Чирпанлиев.

„Това, което е редно да направим, е на границата, когато влиза лицето да му се даде лист с това, което трябва да направи оттук нататък, но такова нещо няма“, коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Николай Чирпанлиев завърши, че тези статути, които са им дадени, ще важат, докато спрат военните действия.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Висшата лига къса контракта си с руската телевизия, излъчваща шампионата

Висшата лига къса контракта си с руската телевизия, излъчваща шампионата Ръководството на Английската футболна федерация е възложило на своите адвокати да стартират процедура по прекратяване на договора с руската телевизията, излъчваща Висшата лига и всички останали състезания на територията на страната, научихме от Sky Sports. Причината за това радикално решение […]