Новаков: ЕС да използва „спящи пари“ за украинските бежанци

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Новаков: ЕС да използва „спящи пари“ за украинските бежанци

Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков призова т.нар. „спящи пари“ по кохезионната политика на ЕС да се използват в помощ на страните, които дават подслон да бежанците от Украйна, съобщи БНР. Пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург той заяви:

„В момента над един милиона бежанци от Украйна са на територията на Полша, Унгария, Словакия, Румъния и България. Имаме достатъчно „спящи пари“ по кохезионната политика, които в момента не използваме. Призовавам за спешни действия Европейската комисия да създаде незабавно инструмент, с който да подкрепи всяка държава, която приема украински бежанци“.

„И аз вярвам – всички тук сме били заедно и сме се разбрали за това, че не можем да останем на страна да гледаме как едни държави поемат тежестта за целия Европейски съюз“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Васил Данов за ФАКТИ: Руският провал е очевиден. Сега ще преминат към терористични операции срещу цивилно население

Васил Данов за ФАКТИ: Руският провал е очевиден. Сега ще преминат към терористични операции срещу цивилно население Вече 12 дни Русия агресира над суверенна Украйна и населението ѝ и засега изгледи за край на това безумие няма. И това е така, защото руската страна предявява неизпълними искания към нападнатата от […]