Висшата лига къса контракта си с руската телевизия, излъчваща шампионата

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Висшата лига къса контракта си с руската телевизия, излъчваща шампионата

Ръководството на Английската футболна федерация е възложило на своите адвокати да стартират процедура по прекратяване на договора с руската телевизията, излъчваща Висшата лига и всички останали състезания на територията на страната, научихме от Sky Sports.

Причината за това радикално решение е войната в Украйна и именно нейният край ще бъде основното условие за връщане на английския футбол в ефира.

Настоящият контракт носи по £6 млн. на година, което означава, че възнаграждението на клубовете от английската футболна йерархия ще бъде част от потърпевшите.

Британското правителство призова през миналата седмица местните медии да предприемат перки срещу държавната Сбербанк, която контролира голяма част от медийното пространство в Русия. Смята се, че именно това е причината за стартирането на процедурата по прекратяване на договора за футболните срещи.

Очаква се официално решение по темата в близките няколко дни.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Важните новини във ФАКТИ на 7 март

Важните новини във ФАКТИ на 7 март Петков пред Ройтерс: Може да искаме изключение от санкциите на ЕС за вноса на руски газ и петрол България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на нейната инвазия в Украйна, но вероятно ще търси изключение от евентуална забрана на вноса на […]