Мисията на ОССЕ окончателно напуска Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Мисията на ОССЕ окончателно напуска Украйна

Всички служители на Специалната мониторингова мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) напускат територията на Украйна, се казва в изявление на организацията, цитирано от руската редакция на Би Би Си.

„Процесът на временна евакуация на всички международни членове на мисията е почти завършен. Последната група – ръководителят на мисията и висшето ръководство – ще напусне Украйна сега“, се казва в съобщението.

Членовете на мисията вече са напуснали градовете Краматорск и Северодонецк. Временно е отложена само евакуацията на персонала от Мариупол, където беше повреден офисът на наблюдателите на ОССЕ поради обстрел.

Мисията на ОССЕ започна своята работа в Украйна през март 2014 г., за да „да наблюдава и докладва безпристрастно и обективно за ситуацията в Украйна, както и да насърчава диалога между всички страни в конфликта“, както сама определя задачите си организацията.

ОССЕ трябваше да наблюдава спазването на прекратяването на огъня по линията на съприкосновение в Донбас, но още преди разгръщането на пълномащабни военни действия представителите на организацията се изтеглиха от районите на Донецк и Луганск.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Масово разчистване на дърводелците в ПСЖ

Масово разчистване на дърводелците в ПСЖ Френският гигант ПСЖ се готви за най-мащабната чистка на играчи през идното лято, според местното издание L’Equipe. Очертава се след края на настоящата кампания най-малко 10 души да бъдат изгонени от „Парк де Пренс“, като сред тях най-вероятно ще бъде и старши-треньорът Маурицио Почетино, […]