Германия няма сама да се откаже от руските доставки

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Германия няма сама да се откаже от руските доставки

Германия, заедно със своите западни партньори, обмисля различни варианти за въздействие над руската държава. Това обяви германският финансов министър Кристиан Линднер в Берлин, съобщи ТАСС.

„Правителството настоява да не прекратяваме вноса на руски нефт и газ по собствена инициатива. Препоръчително е да не предприемаме тази стъпка сами“, заяви Линднер.

Подобна е позицията и на германския външен министър Аналена Бербок.

„Трябва да запазим санкциите в дългосрочен план. Няма да има смисъл, ако след няколко седмици установим липса на енергия в страната, което ще рече тяхната бърза отмяна. Готови сме да платим висока икономическа цена. Ако утре светлините в Европа обаче угаснат, едва ли ще имаме реален успех“, заяви Бербок.

Линднер добави, че една забрана за внасянето на енергийни ресурси, би имала негативно влияние. За това и се обмислят алтернативни варианти.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

И "Шалом" събира помощи за Украйна

И „Шалом“ събира помощи за Украйна Изправени сме пред най-голямата хуманитарна криза в Европа от годините на Втората световна война насам. Ние, българските евреи добре познаваме страданието, което нашите родители и сънародници са преживели; познаваме и състраданието на нашите братя и сестри от българския народ, които им помагаха в тези […]