Най-продаваният електрически автомобил в Китай

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Най-продаваният електрически автомобил в Китай

През 2021 година Китай има нов най-продаван електромобил и това е компактният Wuling Hongguang Mini. Марката е успяла да утрои продажбите си спрямо 2020 година и може да се похвали с 395 451 продадени автомобила, сочат данни от Китайската асоциация за автомобили. Принос за многото продажби има и цената на малката ел. кола, която може да се похвали и с титлата за най-евтин електромобил в Китай с цена от около 3800 евро.

Сега евтиният електромобил получава нова версия в чест на Gameboy, която изцяло променя както облика, така и задвижването на компактният Hongguang Mini. Външно Gameboy може да бъде отличен по нови цветови схеми, различни джанти, както и по-богато оборудване. То включва още LED светлини и куфар за багаж върху тавана.

Освен визията, специалната версия може да се похвали и с по-голяма дължина. Тя е нараснала с 80мм до 2997мм, докато височината пък е намалена със 17мм до 1604мм. Задвижването вече се осигурява от електромотор с 41 конски сили за разлика от базовият модел, който получава едва 27 конски сили.

Батерията също е нова и с капацитет от 26.5кВч и осигурява до 280 километра пробег според китайските стандарти. За сравнение, базовият модел може да измине до 170 километра с едно зареждане. Максималната скорост е 100км/ч.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В София организират "Черен марш" в памет на жертвите от COVID кризата

В София организират „Черен марш“ в памет на жертвите от COVID кризата „Черен марш“ в памет на жертвите от COVID кризата и нейното неадекватно управление се организира в София на 12 март от 11 часа. Шествието ще започне от пилоните на НДК, ще премине през Катедрален храм „Света Неделя“ и […]