Какво да правим с парите си на фона на войната?

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Какво да правим с парите си на фона на войната?

С всеки изминал ден боевете между Русия и Украйна продължават да стават все по-ожесточени, а преговорите все още срещат големи спънки и към този момент попадат по-скоро в графа „кауза пердута“. Прекъсването на връзката на Русия със SWIFT неминуемо ще се отрази на всички ни в икономически план.

Какво обаче да правим сега с парите си? Мъдро ли е да ги държим в банка, какво трябва да купим и кои са първите стъпки, които трябва да правим, докато толкова близо до нас бушува война? На тези въпроси ще ви отговорим в следващите редове, пише jenata.blitz.bg.

Не купувайте валута

Доларът и еврото, да не говорим за лирата, вече скочиха рязко. Това се случва винаги при криза и е нормално. Не е умно да обменяте и купувате валута в банка, където обменният курс е видимо неблагоприятен.

Ако все пак много държите и ви се налага да обмените пари, то е добре да направите това в чейндж бюро. Това е вариант само, ако пътувате в чужбина. В противен случай не инвестирате в чуждестранни активи.

Освен това е добре да планирате и разпределите доходите си през идния месец-два.

Не купувайте ненужни уреди

В момента всички са обзети от паника и си мислят, че е нужно да си вземат какво ли не, за да подсигурят живота си заради предполагаемия риск цените да скочат десетократно.

Важно е да обърнем внимание на това, че домакинствата през последните дни са повишили разходите си с 20-30%.

Въздържайте се от всякакви панически покупки и инвестиции. В момента е по-важно да имате налични пари за стоки от първа необходимост, отколкото придобивки.

Проучете инвестиционния пазар

Сега е най-рисковият момент за инвестиране, особено ако досега не сте го правили и не сте напълно наясно как работи системата. Добре е обаче да се научите да го правите, защото се очертава, че за в бъдеще тези знания ще ви бъдат много полезни. В никакъв случай не инвестирайте последните си пари. Чакането е най-добрата стратегия, дори ако ви се струва много трудно да не правите нищо.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Българка триумфира в Тунис

Българка триумфира в Тунис Джулия Терзийска спечели турнира на твърда настилка в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставената под номер 2 българка победи на финала Катлийн Канев (Германия) със 7:5, 5:7, 6:1 след малко повече от два часа игра. Терзийска реализира обрат от 1:5 в първия сет […]