С колко ще поскъпнат жилищата

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

С колко ще поскъпнат жилищата

Цените на жилищата в САЩ ще се повишат с повече от 10% тази година, сочи проучване направена от аг. Reuters сред анализатори на недвижими имоти. Отчетен е и фактът, че Федералният резерв ще повиши поне няколко пъти лихвите през тази година. Експертите прогнозират, че продавачите ще продължат да диктуват условията на американския пазар още 2 поредни години.

Рекордно ниските лихвени проценти и недостигът на жилища за продажба, съчетани с неочаквано експлозивно търсене по време на пандемията, доведоха до повишаване на средната цена на жилищата в САЩ със 17% през 2021 г., което е най-силното годишно повишаване за последните 20 години.

Проучване сред 33 анализатори на недвижими имоти, проведено от 8 до 28 февруари 2022 г., показа, че цените на жилищата в САЩ ще се повишат с 10,3% тази година. Това е повече от прогнозираните в декемврийското проучване 8%. Предполага се, че основното търсене на жилища все още е силно, а предлагането все още е ограничено.

Очаква се цените да се увеличат с 5% през 2023 г. и 4,1% през 2024 г.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гръцкият премиер ще посети Турция

Гръцкият премиер ще посети Турция Гърцкият премиер Кириакос Мицотакис ще посети Турция през тази седмица, съобщи Катимерини. Планирана е среща с турския държавен глава Реджеп Ердоган. Очаква се това да стане на тринадесети март.Двамата ще обсъдят международни въпроси. Предстои да разгледат планове за стабилност в региона. Мицотакис планира да присъства […]