Не се спазват уговорките за хуманитарни коридори, стреля се по мирно население

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Не се спазват уговорките за хуманитарни коридори, стреля се по мирно население

Не се спазват уговорките за хуманитарни коридори, стреля се по мирно население. Това каза журналистът от Украйна Аня Терзивец пред NOVA.

„След втория кръг от преговори имаше договорка за разкриването на хуманитарни коридори. Те обаче не се правят по правилния начин. Обявяват коридори, населението започва да се евакуира и започват да стрелят по мирни хора. Появи се информация за 38 починали деца вследствие на тези нападения”, обясни тя.

По думите ѝ на фона на предупрежденията от Украйна, че Русия се готви да нападне и Одеса, градът продължава да се отбранява сериозно. „Тук има войници и много доброволци. Одеса няма да падне. Много малко са хората, останали в украинските градове, но тези, които са тук, са готови да бранят страната си”, категорична е тя. Единствените начини за евакуация са чрез организираните хуманитарни автобуси, добави Терзивец. „Последните 10 дни се намирам в движение, опитвам се да стигна до България, до Варна, за да бъда полезна на сънародниците си тук. Това е само временно. Към момента няма как да бъда полезна в Украйна”, каза още тя.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Шаламанов: Само Украйна в ЕС ще спре Путин

Шаламанов: Само Украйна в ЕС ще спре Путин Путин се провали в постигане на стратегическите цели в рамките на два-три дни да смени правителството в Киев с марионетно, което да започне процес „денацификация“, което означава изтребване на всички хора, които предпочитат свободата пред подчинението на Русия, които предпочитат ЕС пред […]