Бойко Станкушев: Украйна е само първият ход на Путин

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Бойко Станкушев: Украйна е само първият ход на Путин

В ефира на „Здравей, България” журналистът Бойко Станкушев и проф. Ивайло Дичев коментираха какъв ще е вероятният ход на войната в Украйна и ще има ли последици за Балканите.

„Осмелих се да кажа, че сме в предвоенно положение. Смятам, че Украйна е само първият ход. Руснаците са възпитани да мислят, че са империя, че са над другите. Трябва правителството и обществото да натиснат и да се предприемат мерки, за да се засили отбранителните способност на България”, смята Станкушев.

Според него поведението на Путин трябва да бъде анализирано.

„Важно е анализаторите на големите служби да се опитат да разберат как работи мозъкът на президента на Русия и на най-близките му хора. По време на разпада на СССР той е бил на 37-38 г. Дотогава е бил офицер от КГБ в Германия. Той е дресиран да е над германците и Запада и не разсъждава като цивилизован човек”, каза още журналистът.

Според проф. Дичев вече сме в състояние на Студена война.

„Глобализацията приключи. Трябва да сме готови да си затегнем коланите – повишаване на цената на петрола, газа. България трябва да е готова да вдигне ветото над Северна Македония. Балканите са слабата точка в Европа. Следващият удар ще бъде тук”, каза още професорът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Шест съвета за спиране на автомобил, когато някоя от гумите се спука в движение

Шест съвета за спиране на автомобил, когато някоя от гумите се спука в движение В днешно време автомобилните гуми са доста по-здрави отколкото бяха в миналото, но въпреки това не са рядкост случаите, когато се пукат по време на движение. Особено опасно е това, ако скоростта е над 100 км/ч, […]