„Татко, не умирай”: видео показва ужасяващата атака на руската армия срещу автомобил с украинци

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

„Татко, не умирай”: видео показва ужасяващата атака на руската армия срещу автомобил с украинци

Мъчителни за гледане кадри бяха заснети в град Иванкив, Киевска област. Руската армия откри огън по цивилни граждани, които се опитват да се евакуират от района с автомобил, предаде „Радио Свободна Европа”.

Баща и неговият син, заедно с трите им кучета, бягат от града, когато на пътя се натъкват на руски военен конвой. Руската орда мигновено открива огън по тях и ранява тежко по-възрастния мъж. „Татко, моля те, не умирай”, са думите на неговия син, който с телефона си заснема непредизвиканата с нищо стрелба на руските войници по техния автомобил.

Раненият Олех Булавенко по-късно умира от нараняванията си. Убити са и две от кучетата на семейството. Булавенко първо е евакуирал своята съпруга и дъщеря, и се е върнал в дома си, за да спаси и домашните любимци. Москва твърди, че не атакува цивилни граждани в Украйна. По време на стрелбата обаче в района не е имало украински войници. Това е поредното безмилостно, непредизвикано и жестоко военно престъпление на руската армия, която по нареждане на Путин нахлу в Украйна на 24 февруари.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бойко Станкушев: Украйна е само първият ход на Путин

Бойко Станкушев: Украйна е само първият ход на Путин В ефира на „Здравей, България” журналистът Бойко Станкушев и проф. Ивайло Дичев коментираха какъв ще е вероятният ход на войната в Украйна и ще има ли последици за Балканите. „Осмелих се да кажа, че сме в предвоенно положение. Смятам, че Украйна […]