Путин не е напускал бункера си, срещата му със стюардеси се оказа монтаж

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Путин не е напускал бункера си, срещата му със стюардеси се оказа монтаж

Срещата на Владимир Путин със стюардеси и жени пилоти от летателния състав на руски авиокомпании се оказва монтирана. Според официалната информация от Русия, вчера президентът на страната се е срещнал с дамите, за да пие чай с тях и да ги успокои относно обстановката със забраната за полети, а също така и да каже някои свои мисли за войната, която отвори срещу Украйна, пише в. „СЕГА“.

Оказва се обаче, че видеото е монтирано и Путин не е присъствал в помещението, в което са събрани дамите, а образът му е наставен след това. За да докажат това, видеоразработчици направиха клип с акценти от „срещата“ на руския президент, като показаха някои пропуснати детайли от монтажистите, които сочат, че видеото е наставяно.

⚡️Zelensky is already laughing at Putin

Vladimir Putin for the first time in a long time got out of the bunker and went to the people. At least, Kremlin pool wanted to convince us of this. But, as they say, Stirlitz has never been so close to failure… pic.twitter.com/pbixU9pv3k

— NEXTA (@nexta_tv) March 6, 2022

Ето и разказа, който описва случващото се на видеоклипа с избраните пропуски на монтажистите от Кремъл:

„Владимир Путин за първи път от дълго време излезе от бункера и отиде сред народа. Да, да – два дни след тази среща (б.р. – на дългата маса с висшите военни) на тази 10-метрова маса. Поне това искаше да ни убеди Кремълският пул. Но, както се казва, Щирлиц никога не е бил толкова близо до провала.

Макар, че това се вижда още от прегледа на метаданните, а и от признанията на сепаратистките републики (б.р. – ДНР и ЛНР), които признаха (за предварително записано заседание за Донбас).

Но те сега решиха да издигнат постановката на ново ниво – с използване на хромакей (зелен екран) за подмяна на задния план. А интернет потребители веднага обърнаха внимание на няколко момента:

– Путин седи на фона на зелени растения, за да има по-малък шанс да си проличи. Но си личи… Микрофонът се оказва полупрозрачен (б.р. – но през него не се вижда вратовръзката на Путин), а при увеличения на предния план се вижда, че ръката на Путин минава през предмети пред него.

– Самото видео не е направено със стандартни монтажни програми, а с програми за специални ефекти (метаданните сочат Adobe After Effects CC 2018).

– Къде и как гледа жената, която уж седи отдясно на Путин по време на експресивната му реч? (траекторията на погледа ѝ сочи над главата на президента, т.е. тя не гледа него)

Излиза, че цялата масовка е била записана предварително, а фоновете са ги взели от папката „Всичко отива по дяволите“:

– В чайника пред Путин, по някаква причина не се отразяват хора, а в другите чайници се отразяват

– Но интернет се взриви именно от този откъс – заради компресирането на видеото или от неумел монтаж, ръката на Путин преминава през микрофона като през холограма.

Този клип вече стана вайръл в социалните мрежи. Путин бе тролен за него не само от коментаторите, но и от самия украински президент Володимир Зеленски (б.р. – той бута нарочно микрофона със същия жест, за да се види, че го отмества, а ръката му не минава през него).“

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гледат мярката на обвинения за пране на пари от магистрала „Хемус”

Гледат мярката на обвинения за пране на пари от магистрала „Хемус” На дневен ред е делото „Хемус”. Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Борислав Колев. Той е обвинен за пране на пари от автомагистралата. До момента той е единственият, за когото прокуратурата твърди, че е участвал в схемата […]