БЧК открива гореща телефонна линия в помощ на бежанците

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

БЧК открива гореща телефонна линия в помощ на бежанците

От днес Българският Червен кръст, съвместно с Министерството на здравеопазването, стартира нова телефонна линия в помощ на бежанците от конфликта в Украйна, намиращи се в България, съобщиха от БЧК.

На телефон 0800 20101 те ще могат да получават информация от консултанти и доброволци на БЧК за възможностите за медицинско и здравно обслужване в нашата страна. Линията е безплатна и ще бъде отворена всеки работен ден от 8:00 до 20:00 часа. Контакт с консултантите може да бъде установен и чрез специално създадения имейл: help@redcross.bg.

Много български лекари и лечебни заведения вече декларираха готовността си да помагат безвъзмездно в тази трудна обстановка. Подкрепа на инициативата са декларирали и украински граждани, които владеят украински и руски език, и също като доброволци ще отговарят на запитванията.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Путин и Зеленски: двама лидери сякаш от различни светове

Путин и Зеленски: двама лидери сякаш от различни светове Единият седи на класически тапициран фотьойл, на масивна маса, във внушителна зала, облечен е в ушит по поръчка костюм. Другият се появява по улиците на Киев в масленозелена тениска или стои пред синя стена. Ясно е – начинът на комуникация и […]