Wall Street Journal: Москва наема сирийци за войната в Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Wall Street Journal: Москва наема сирийци за войната в Украйна

Русия набира сирийци за войната в Украйна, които са способни да водят военни действия в градската среда на града.

За това пише Wall Street Journal, позовавайки се на американски официални лица. Не се знае точно колко сирийски наемници са били вербувани, но, както уточнява изданието, някои от тях вече са в Русия и се готвят да влязат в конфликта.

Според изданието Русия е предлагала на доброволци от страната между 200 и 300 долара, за да отидат в Украйна. Сирийските бойци са прекарали почти десетилетие в битки в градски райони, докато руските сили, предимно наборници, не притежават тези умения, заявява пред изданието експертът Дженифър Кафарела, научен сътрудник в Института за изследване на войната във Вашингтон.

Според Андрей Загороднюк, председател на управителния съвет на Центъра за отбранителни стратегии, за по-малко от 11 дни съпротива въоръжените сили на Украйна са успели да неутрализират до 46 000 руски войници – загинали, ранени и пленени.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 07.03.2022 г.

Вашият хороскоп за днес, 07.03.2022 г. хороскоп от astrohoroscope.info Овен Нов понеделник – нов шанс да разрешите старите проблеми. Най-важното е да усещате твърдата решимост за действие. А тя идва от усещането ви за вътрешна правота. Не пропилявайте времето в ненужни терзания. Телец Започва нова седмица с нова енергия и […]