Прогонените от ООН руски дипломати се прибраха в Москва

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Прогонените от ООН руски дипломати се прибраха в Москва

Руските дипломати в ООН, обявени за персона нон грата от САЩ, отлетяха за Москва в неделя. Това съобщиха за ТАСС от постоянната мисия на Руската федерация към световната организация.

На 28 февруари американските власти наредиха на 12 служители на постоянното представителство на Руската федерация да напуснат страната до 7 март.

Руската страна оцени действията на САЩ като неприятелска стъпка, което е още един пример за злоупотреба с позицията на страната домакин на ООН. Руското външно министерство подчерта, че стъпките на американските власти са преднамерена и цинична ескалация в двустранните отношения. Освен това стана известно, че САЩ експулсират последния руски офицер, официално командирован в Дирекцията по военните въпроси на Департамента за мироопазващи операции на ООН, като същевременно не издават визи на други кандидати от руското министерство на отбраната.

Москва заяви, че ще отговори на експулсирането на руски дипломати.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

МО на Русия: Украински националисти опитаха да спрат руска хуманитарна помощ за Херсон

МО на Русия: Украински националисти опитаха да спрат руска хуманитарна помощ за Херсон Украинските войски са обстрелвали тази сутрин обстрелваха селището Лозово в Луганската народна република с реактивна система за залпов огън „Град“, изстрелвайки 20 снаряда, съобщиха от представителството на ЛНР в Съвместния център за контрол и координация. Ударът е […]