САЩ ще спират вноса на нефт от Русия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ ще спират вноса на нефт от Русия

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ проучва възможността за изготвяне на законопроект за забрана на вноса на петрол и енергийни ресурси от Русия в Щатите, каза председателят ѝ Нанси Пелоси, цитирана от РИА Новости.

„В момента Камарата на представителите проучва възможност за прилагане на по-строго законодателство, което допълнително ще изолира Русия от глобалната икономика. Нашият законопроект ще забрани вноса на руски петрол и енергийни ресурси в Съединените щати“, каза Пелоси в изявление на фона на руската операция в Украйна.

Конгресмените, според говорителя, също възнамеряват да „анулират“ нормалните търговски отношения с Русия и Беларус, което ще бъде „първата стъпка към отказ на Русия от достъп до Световната търговска организация“.

Освен това се планира да се даде право на администрацията на Джо Байдън да повишава митата върху вноса от Русия.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

НАТО няма да затваря въздушното пространство над Украйна

НАТО няма да затваря въздушното пространство над Украйна НАТО няма да затвори въздушното пространство над Украйна, защото е отговорно за живота на европейците. Това заяви германският външен министър Аналена Бербок в ефира на германския телевизионен канал ARD. Според нея затварянето ще означава влизане във военен конфликт с Русия, което ще […]