Руската армия се проваля в Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Руската армия се проваля в Украйна

Голяма част от руската армия до момента се представя под очакванията във войната срещу Украйна. Преди инвазията се предполагаше, че армията е претърпяла радикална промяна, реорганизирайки се в така наречените „батальонни тактически групи”. Реалността обаче е различна.

По учебник тези групи от 800-1000 души трябва да действат в тясна координация – танкове, дронове и ракетни системи за залпов огън – за да нанесат съкрушителен удар на врага. Но в действителност това не се получава, посочва кореспондентът на Би Би Си Франк Гарднър.

Руските командири, особено в Северна Украйна, не успяват да се приспособят към това модерно водене на война. Превозните средства на руския агресор са с механични повреди, а освен това руската армия подцени силата на украинската съпротива, губейки голям брой хора и военна техника.

Руската военна тактика се върна към сурова, но изпитана доктрина: обкръжаване на град, въздушни удари по него, танков и артилерийски огън, за да се съкруши моралът както на неговите защитници, така и на онези, които просто се опитват да оцелеят. Международното осъждане на нарастващите цивилни жертви не притеснява Путин. Той даде да се разбере напълно ясно, че няма намерение да слага край на тази инвазия.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кабинетът сформира специален щаб заради кризата в Украйна

Кабинетът сформира специален щаб заради кризата в Украйна Очаква се Министерският съвет да сформира специален щаб заради кризата около войната в Украйна. Той ще координира всички действия около бежанската вълна, както и нуждите на държавата за бързи реакции при евентуално напрежение. Идеята е на всички гранични пунктове да бъдат разположени […]