Украйна разшири списъка със стоки за износ, които да се лицензират

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Украйна разшири списъка със стоки за износ, които да се лицензират

Украинското правителство разшири списъка със стоки, износът на които подлежи на лицензиране, добавяйки пшеница, царевица, месо и яйца от домашни пилета, слънчогледово масло. Съответният указ беше публикуван в неделя на сайта на правителството.

Според документа „списъкът на стоките, чийто износ и внос подлежат на лицензиране и квоти през 2022 г., се разширява“. Въведено е лицензиране за износ на пшеница и меслин (смес от пшеница и ръж), царевица, птиче месо и яйца и слънчогледово олио. Освен това има квоти за износ на едър рогат добитък, тяхното месо, сол, захар, овес, елда, ръж, просо, месо и субпродукти, годни за консумация.

Според документа Министерството на икономиката на Украйна ще осигури лицензирането на износа и вноса на тези стоки.

На 6 март премиерът на Украйна Денис Шмигал обяви, че правителството е решило да ограничи износа на редица социално значими стоки.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ще настъпи денят на Страшния съд, вместо Неделята на прошка

Ще настъпи денят на Страшния съд, вместо Неделята на прошка „Утре Русия официално обяви обстрела на нашата територия. Нашите предприятия. Комплексът за отбрана. Те са построени в градовете. Хиляди хора работят там. Стотици хиляди живеят наблизо. Това е умишлено убийство“, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение. Той е […]