Бежанците от Украйна в Полша надхвърлиха 1 милион души

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Бежанците от Украйна в Полша надхвърлиха 1 милион души

Над 1 милион души са влезли в Полша от Украйна от началото на руската спецоперация, съобщава Гранична охрана на републиката. „Днес в 20.00 ч. броят на хората, избягали от Украйна в Полша, надхвърли 1 милион“ се казва в доклада.

Русия започна военна операция в Украйна на 24 февруари. Руският президент Владимир Путин нарече целта му „защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. За това, според него, се планира да се извърши „демилитаризация и денацификация на Украйна“, да бъдат изправени пред съда всички военни престъпници, отговорни за „кървавите престъпления срещу цивилното население“ в Донбас.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Украйна разшири списъка със стоки за износ, които да се лицензират

Украйна разшири списъка със стоки за износ, които да се лицензират Украинското правителство разшири списъка със стоки, износът на които подлежи на лицензиране, добавяйки пшеница, царевица, месо и яйца от домашни пилета, слънчогледово масло. Съответният указ беше публикуван в неделя на сайта на правителството. Според документа „списъкът на стоките, чийто […]