Русия може да възбуди дело срещу Украйна за създаване на биологично оръжие

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Русия може да възбуди дело срещу Украйна за създаване на биологично оръжие

Следственият комитет на Руската федерация ще реши дали да образува наказателно дело за създаване на биологично оръжие в Украйна, подробностите за което бяха съобщени на 6 март. „Председателят на Следствения комитет Александър Бастрикин инструктира подчинените си да проучат наличните данни. Ако информацията се потвърди, то ще бъде взето решение за образуване на наказателно дело и за идентифициране на всички лица, замесени в престъплението“, съобщиха от Следствения комитет.

По-рано официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков заяви, че в хода на специална военна операция е взето решение за спешно прочистване на следи от военна биологична програма, изпълнявана в Украйна.

Получена е информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бежанците от Украйна в Полша надхвърлиха 1 милион души

Бежанците от Украйна в Полша надхвърлиха 1 милион души Над 1 милион души са влезли в Полша от Украйна от началото на руската спецоперация, съобщава Гранична охрана на републиката. „Днес в 20.00 ч. броят на хората, избягали от Украйна в Полша, надхвърли 1 милион“ се казва в доклада. Русия започна […]