Пионерите в модата затварят магазините си в Русия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пионерите в модата затварят магазините си в Русия

Американската корпорация PVH Corp., която притежава марки за дрехи като Calvin Klein и Tommy Hilfiger, преустановява дейността си в Русия от 7 март.

Поради напрежението в Украйна PVH „реши временно да затвори магазини и да спре търговските дейности в Русия и Беларус от 7 март“, се казва в изявление, публикувано в Instagram. Преди това компанията ограничаваше онлайн търговията на територията си само на Руската федерация.

Финландският производител на шоколад и хлебни изделия Fazer също спира всички дейности в Русия. „Fazer взе решение да прекрати всички дейности в страната“ се казва в изявление, публикувано на уебсайта на компанията.

Общо компанията има 2300 служители в Москва и Санкт Петербург, заети в хлебозаводите. В края на 2021 г. оборотът на Fazer в Руската федерация възлиза на 157 млн. EUR, 13% от общия му оборот.

По-рано компанията спря износа и инвестициите си в Руската федерация.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Тези мъже са най-големите разбивачи на женските сърца

Тези мъже са най-големите разбивачи на женските сърца Разбито сърце носи болка, разваля настроението за дълго време и въобще обгръща живота ни в мрак. За да не се опарите, нека научим малко повече за мъжете, които има най-голяма вероятност да ви направят нещастна. Жененият мъж Отношенията с женен мъж са […]