Дания: Европа трябва да се отърве от зависимостта си от руски газ

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Дания: Европа трябва да се отърве от зависимостта си от руски газ

Дания трябва да бъде независима от руския газ. „Дания, както цяла Европа, трябва да се отърве от зависимостта си от газ от Русия. Да станеш независима от руския газ ще струва пари“, каза на пресконференция датският премиер Мете Фредериксен.

Дания трябва значително да увеличи бюджета си за отбрана – до 2% от БВП през 2033 г. Споразумението за отбрана, което изтича през 2023 г., предвижда разходи в сектора в размер на 1,5% от БВП.

На 1 юни ще има и референдум дали Дания трябва да преразгледа участието си във външната политика и политиката за сигурност на ЕС в областта на отбраната – военни операции на ЕС, финансиране и предоставяне на войници и военно оборудване за водени от ЕС операции в зоните на конфликт. Понастоящем Дания не участва в подобни операции.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пионерите в модата затварят магазините си в Русия

Пионерите в модата затварят магазините си в Русия Американската корпорация PVH Corp., която притежава марки за дрехи като Calvin Klein и Tommy Hilfiger, преустановява дейността си в Русия от 7 март. Поради напрежението в Украйна PVH „реши временно да затвори магазини и да спре търговските дейности в Русия и Беларус […]