Ваня Григорова: Трябва да се мисли какво ще правим с 30% енергийно бедни

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ваня Григорова: Трябва да се мисли какво ще правим с 30% енергийно бедни

Икономистът Ваня Григорова предложи пред БНТ да се възобнови работата на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Според нея те са били спрени без причина през 2004 година.

„Може да се осъществи това и трябва да се реши дали това не е по изгодно отколкото да правим нови реактори, които на практика ще са гръцки – така поне каза нашият министър на финансите. Трябва да преосмислим Зелената сделка, която трябва да изпълняваме.

Видяхме как Германия започна да прави това“, каза тя.

„Зеленски казва това, за което Демократична България настоява от една седмица – да спрем всякакъв внос на горива. Тези хора не си представят какво ще се случи с обикновения български гражданин. Трябва да си представят, че дори с енергийната криза преди войната имаше болници, които не могат да си отопляват стаите“, припомни Ваня Григорова.

Ваня Григорава подчерта, че Русия не е Путин – тя има правителство и решенията не се взимат еднолично.

„Вследствие на военните действия се разбира, че това е планирано години назад. Както става ясно, бюджетът на Русия от последните 3 години няма драстични изменения – значи това е планирано отпреди това. Ако някой смята, че това няма да се отрази в България, е дълбоко заблуден. Трябва да се мисли какво ще правим с 30% енергийно бедни“, каза икономистката.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В Украйна решиха какво да правят с телата на загиналите руски войници

В Украйна решиха какво да правят с телата на загиналите руски войници Кабинетът на министрите на Украйна реши какво да прави с телата на загиналите руски войници. Решението е одобрено от правителството на 5 март, а именно, че събирането на телата трябва да се осигурява от военните администрации съвместно с […]