Заков: Не сме решили да даваме самолети на Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Заков: Не сме решили да даваме самолети на Украйна

„Към момента няма взето решение за предоставяне на самолети на Украйна“.

Това заяви пред bTV новият министър на отбраната Драгомир Заков.

„В случай че бъде взето решение за предоставяне на оръжие, муниции, боеприпаси на Украйна, те ще бъдат предоставени, допълни министърът. По думите му в момента то не е на дневен ред“.

„Украйна има срещу себе си много силен противник. Тя е жертва на агресия, а вероятно украинците се нуждаят от подобни муниции и оръжия. Това беше казано много ясно и от украинския президент, така че Украйна има нужда, за да защитава своята териториална цялост, вероятно има нужда от такава помощ.

Но дали България ще предостави, все още сме в процес на изясняване на такива възможности. Все пак Украйна има конкретни изисквания, например по отношение на видовете муниции, по отношение на количествата, така че не мога да влизам в подробности, но трябва да се сравнят исканията спрямо възможностите“, каза министърът.

Той допълни, че ако Украйна има необходимост в момента и ние можем да го предоставим, най вероятно би защитил такова решение, но това все пак е решение на равнище Министерски съвет.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби Отборът на Манчестър Сити не срещна особени трудности в градското дерби срещу Юнайтед, побеждавайки на своя „Етихад” с 4:1. Така „гражданите” спечелиха един от най-сериозните си сблъсъци до края на сезона и отново дръпнаха с шест точки на преследвача за титлата Ливърпул. […]