На вашето внимание: „Седморката“ от най-скъпите яхти, собственост на най-богатите хора в Русия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
На вашето внимание: „Седморката“ от най-скъпите яхти, собственост на най-богатите хора в Русия

Миналата седмица, като част от прилагането на санкциите, бяха арестувани яхтите на двама руски олигарси: в Германия – на Алишер Усманов, а във Франция – на Игор Сечин. Всъщност това не е изненадващо, защото яхтите са един от най-популярните видове транспорт сред свръхбогатите хора, което е един вид индикатор за статуса им. Почти всички руски олигарси имат такива луксозни яхти, но сега ви разказваме за седемте „най“. Те впечатляват с луксозния си външен вид, както и с техническите си характеристики.

1. Игор Сечин: Amore Vero


Съвсем наскоро, на 3 март, позовавайки се на министъра на икономиката и финансите на Франция, се появи информация за конфискацията на яхтата Amore Vero, която принадлежи на ръководителя на Роснефт Игор Сечин. Корабът, който първоначално се е казвал St.Princess Olga, е пуснат на вода в корабостроителницата Oceanco през 2013 г. и е преименуван на Amore Vero, което се превежда като „Истинска любов“, едва през 2017 г. Дължината на яхтата е 86.5 метра, а силовият тракт е представен от два двигателя 2 x MTU 20V 4000 M73L с мощност 2 x 4828 к.с. Броят на членовете на екипажа е 23 души.

Собственикът на яхтата разполага с две палуби, на горната палуба има две VIP каюти с балкони. Освен това там има салон, джакузи и кино. На кърмата на яхтата има плувен басейн, който при необходимост може да се трансформира в хеликоптерна площадка. Във вътрешността на плавателния съд има СПА център и асансьор. Общо Amore Vero разполага със седем каюти за собствениците на плавателния съд и техните гости. Приблизителната цена на яхтата е 150 милиона щатски долара.

2. Алишер Усманов: Dilbar


На същия ден, 3 март 2022 г., яхтата Dilbar, собственост на руския олигарх Алишер Усманов, беше арестувана от германските власти. Цената на кораба се оценява на приблизително 800 милиона до 1 милиард долара. Dilbar е позициониран като суперяхта и е пуснат на вода през 2016 г. като авторски проект, а строителството отнема цели пет години. По време на ареста си тя е била на територията на ремонтната корабостроителница в Хамбург Blohm + Voss.

Според Novate.ru Dilbar е най-голямата яхта на планетата по водоизместимост – почти 16 000 тона. Екипажът е 96 души, а корабът може да побере 24 гости (по други данни – 36), настанени в 12 каюти. Освен това яхтата има сауна, две хеликоптерни площадки, както и най-големия закрит плувен басейн в историята на яхтите. Интересното е, че преди това Алишер Усманов имаше друга яхта, която също се казваше Dilbar, но беше продадена през 2016 г. на кралското семейство на Бахрейн и сега се казва Al-Raya.

3. Роман Абрамович: Eclipse


Яхтата Eclipse, което се превежда като затъмнение, е собственост на Роман Абрамович повече от десет години. Корабът е проектиран от Atabeyki Design Development (ADD), с интериорен дизайн от Terence Disdale Design Ltd, базирана в Лондон. Строителството е извършено в корабостроителницата Blohm + Voss, намираща се в Хамбург, под обозначението „Проект № 978“. Яхтата е пусната на вода в Хамбург на 12 юни 2009 г., но година и половина по-късно, когато подобренията и ходовите изпитания са окончателно завършени, на 9 декември 2010 г., тя е предадена на собственика си.

Eclipse може да побере до 36 гости в 18 каюти, а нуждите на кораба се обслужват от около 70 членен екипаж. На борда на яхтата има място за три хеликоптера, два басейна с функция за регулиране на нивото на водата, единият от които е с дължина 16 метра и може да се трансформира в дансинг. Eclipse дори има собствена подводница, която е с капацитет от трима души. Със своите размери и дължина от 164 метра тя е една от най-големите суперяхти на планетата.

4. Олег Тинков: La Datcha


Яхтата на руския предприемач Олег Тинков е позиционирана като експедиционен кораб. С цели шест палуби и дължина от 77 метра, тя може да побере до 12 гости в шест каюти, включително -две главни каюти и две VIP каюти. Всяка от тях разполага със собствен санитарен възел. Индивидуалният интериорен дизайн е разработен от Amels и Damen, една от забележителните черти на който е отличната видимост – освен наблюдателната площадка и терасата, в кабините и основния салон са монтирани огромни „френски“прозорци“.

Освен това на яхтата има две джакузита с топла вода – вътрешно и външно, сауна и дори парна баня. За спорт има и всичко необходимо: на борда са оборудвани фитнес зала и стая за масаж. Осигурено е и място за активен отдих – има център за гмуркане, декомпресионна камера, два джета и дори подводница. Основното предимство на яхтата е и нейната способност да пътува свободно през арктическите и антарктическите морета. Автономният курс на плавателния съд е 40 дни.

5. Сюлейман Керимов: ICE


Моторна яхта ICE е построена от известната корабостроителница Lurssen през 2005 г. Първоначалното име на плавателния съд е Air, а клиент за построяването му е италианският производител на бонбони Augusto Perfetti. Малко след това обаче яхтата се озовава във владение на руския бизнесмен Сюлейман Керимов. ICE е оборудвана с дизел-електрическа задвижваща система Azipod, която се характеризира със способността да пести гориво с до 10% повече от други системи от подобен тип. Максималната скорост на кораба е 19 възела, крайцерската скорост е 16 възела, обхватът на плаване е повече от 6000 мили.

Корабът е позициониран като експедиционна или круизна суперяхта. Дължината му е 90 метра, ширината -15 метра, водоизместимостта – 2 870 тона. ICE е проектирана от Терънс Дисдейл, а външната страна е дело на известния дизайнер Тим Хейууд. Тя е с капацитет 14 пътници, които могат да бъдат настанени в 7 каюти. Освен това на борда на яхтата има голям плувен басейн, кино и сауна. Броят на членовете на екипажа е 27 души. Приблизителната цена на кораба се оценява на 150 – 170 милиона долара.

6. Владимир Стржалковски: Ragnar


Тази яхта има доста интересна история. И всичко това, защото първоначално корабът е бил построен като ледоразбивач, за да работи в Северния ледовит океан. Построен е през 2012 г. в корабостроителница в Холандия и тогава се нарича Sanaborg. Пет години по-късно собственикът на кораба възлага на Icon Yachts да я превърне в луксозен изследовател. Така се ражда Ragnar: единствената суперяхта на планетата, която отговаря на изискванията на LY3 и притежава сертификат Ice Class 1A Super. Сега тя е , собственост на руския предприемач Владимир Стржалковски.

Така яхтата е в състояние да издържа на температури на въздуха до минус 35 градуса по Целзий и да поддържа скорост от четири възела в лед с дебелина до половин метър. Ragnar се отличава и с факта, че разполага с огромен арсенал от допълнително оборудване, включително собствена подводница, два джета, хеликоптер Eurocopter EC145, два тендера с дължина 8 метра , две ветроходни яхти и отделна платформа за плуване „плаващ плаж“.

7. Михаил Прохоров: Palladium


Palladium е построена от Blohm and Voss и проектирана от британската компания Michael Leach Design. Корабът, собственост на руския милиардер Михаил Прохоров, е дълъг 95 метра и има максимална скорост от 19 възела, крайцерска скорост от 16 възела и обхват на плаване от най-малко 4 500 морски мили. Силовата централа на яхтата е представена от два дизелови двигателя MTU.

Интериорът на Palladium е проектиран от Мишел Лийч. Яхтата е с капацитет 24 пътници, които могат да бъдат настанени в 12 каюти. Екипажът на кораба се състои от 33 души. Сред оборудването на яхтата можете да намерите голям плувен басейн, който се намира на задната палуба, джакузи, както и частно кино.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Украйна: За една нощ свалихме 30 руски хеликоптера

Украйна: За една нощ свалихме 30 руски хеликоптера През нощта на 6 срещу 7 март украински войници са охранявали летището Чернобаевка край Херсон и са нанесли тежки загуби на руската армия, съобщиха от командването на морската пехота. „Унищожени от 30 вражески хеликоптера, както и жива сила и оборудване“, се казва […]