Ето какво обеща Джонсън на Зеленски

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ето какво обеща Джонсън на Зеленски

Лондон ще работи с партньори за укрепване на отбранителните способности на украинската армия. Това се казва в изявление, разпространено в неделя от кабинета на ръководителя на британското правителство след разговор между британския премиер Борис Джонсън и украински президент Володимир Зеленски.

„Лидерите обсъдиха неотложните нужди на украинските въоръжени сили и министър-председателят се ангажира да работи с партньори, за да предостави на Украйна допълнително отбранително оборудване“, се казва в изявлението.

Двамата са обсъдили и „влошаващата се хуманитарна ситуация в Украйна“. Според Лондон Великобритания прави всичко възможно, за да предостави хуманитарна подкрепа на Украйна и да наложи икономическа тежест на Русия. Това включва призиви към други държави да предприемат допълнителни стъпки за прекъсване на връзката на Русия от платежна система SWIFT.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Докога санкциите ще следват Путин? Вече Путин трябва да върви след тях

Докога санкциите ще следват Путин? Вече Путин трябва да върви след тях Атаката на Руската Федерация по Украйна – на този етап – се развива в три посоки. Един път – сухопътно нахлуване в посока контролираната от Киев част на Донбас. Втори път – с ракетни удари до Киев, както […]