В Украйна решиха какво да правят с телата на загиналите руски войници

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В Украйна решиха какво да правят с телата на загиналите руски войници

Кабинетът на министрите на Украйна реши какво да прави с телата на загиналите руски войници. Решението е одобрено от правителството на 5 март, а именно, че събирането на телата трябва да се осигурява от военните администрации съвместно с местните власти. Трябва да се сформират специални групи, състоящи се от представители на силите за териториална отбрана, въоръжените сили, Националната гвардия, Националната полиция, разследващите органи, Държавната служба за спешни случаи, обществени организации, доброволци и други.

Специалните групи трябва да бъдат снабдени с патологоанатомични чанти за събиране и транспортиране на тела, хигиенни продукти и униформи и фотофиксиращи средства, специализирани превозни средства за транспортиране на тела. При липса на специализиран транспорт, наличният „червен кръст на бял фон“ с условни външни маркировки, може да се използва за гарантиране на безопасността на персонала от специални групи.

При събиране на тела, ако е възможно, журналисти трябва да бъдат включени в процеса по извозването, за да информират допълнително за последствията от руската инвазия.

Към Националната полиция ще бъде създаден специален кол център за получаване на информация за местонахождението на телата. Телата трябва да бъдат транспортирани в моргата. При невъзможност – до друго конкретно място. След натрупването на тела в моргите, те ще бъдат доставени в единен център, от който ще бъдат транспортирани до Руската федерация.

Прехвърлянето на тела на територията на Руската федерация от временно окупираната територия на Украйна се извършва с участието и съдействието на представители на международни организации само след идентифициране на загиналите, което отнема не повече от 15 дни.

Неидентифицирани тела ще останат в хладилни складове в пунктовете за събиране, докато самоличността на жертвите бъде идентифицирана.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Германия и ЕК обсъдиха съдбата на украинските бежанци

Германия и ЕК обсъдиха съдбата на украинските бежанци Германският канцлер Олаф Шолц обсъди в Берлин с председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ситуацията около Украйна и по-специално готовността за приемане на бежанци от Украйна. Според Шолц Европа става все по-обединена, което се доказва от единна реакция под […]