Национален парк „Рила“ с нов директор

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Национален парк „Рила“ с нов директор

Владимир Милушев е новият директор на Дирекция „Национален парк Рила“ от началото на март 2022 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Той поема управлението на най-големия национален парк със заявка за прозрачна работа, отворена към обществото и с обещанието, че предстои всеки да научи много завладяващи истории за Рила, чудната ѝ природа и важната роля, която защитените територии имат в опазването на крехкия екологичен баланс, се посочва в съобщението.

Най-важната цел в работата на новия директор ще бъде да се опази неоценимото природно богатство на планината за бъдещите поколения, информират от МОСВ.

„Основната задача, върху която ще се съсредоточи екипът на дирекцията в следващите няколко месеца, е довършването на новия план за управление на защитената територия, който се бави вече повече от 5 години. А в дългосрочен план ще се работи за повишаване ефективността на работата в дирекцията с надграждане на съществуващите партньорства, повишаване на капацитета на служителите, подобряване на материалната база. Всичко това ще утвърди Национален парк “Рила” като място със съхранена природа, предлагащо незабравими преживявания за всички посетители, а екипът на дирекцията да бъде удовлетворен от добре свършената работа“, каза Владимир Милушев при встъпването си в длъжност, цитиран в прессъобщението.

Владимир Милушев е роден през 1979 г. в Благоевград. Магистър е по „Стопанисване на горите“, завършил Лесотехническия университет в София. Има повече от 15-годишен опит в сферата на опазването на околната среда. Работил е в Дирекцията на „Природен парк Витоша“, има и предходен опит като експерт в Дирекция „Национален парк Рила“, както и в неправителствения природозащитен сектор в България и Европа. Планински водач с повече от 15-годишен опит в българските планини, се казва още в съобщението на МОСВ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кристиано Роналдо аут заради контузия в бедрото, Варан и Шоу с коронавирус

Кристиано Роналдо аут заради контузия в бедрото, Варан и Шоу с коронавирус От Манчестър Юнайтед обясниха причината за отсъствието на няколко основни играчи от групата за дербито с Манчестър Сити. Кристиано Роналдо пропуска срещата поради контузия в бедрото. Мениджърът на „червените дяволи“ Ралф Рангник разкри, че Рафаел Варан и Люк […]