САЩ чакат Китай

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ чакат Китай

САЩ чакат позицията на Китай относно ситуацията около Украйна „Очакваме, че предвид това, което Китай каза преди, те ще говорят и ще се погрижат гласът им да бъде чут“, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен направи съобщението по CNN.

Той каза, че „гласът на Китай е много важен“ и изрази надежда, че страната ще направи изявление за Украйна.

САЩ също така активно обсъждат с Полша евентуалната доставка на самолети от Варшава за Украйна.

По време на телефонен разговор с Блинкен на 5 март външният министър Уан И, член на Държавния съвет на Китайската народна република, изрази надежда за бързо прекратяване на военните действия в Украйна и предотвратяване на хуманитарна криза. Той добави, че китайското правителство се противопоставя на по-нататъшната ескалация на ситуацията в Украйна и не желае „да налива масло в огъня“. Също така отбеляза, че окончателното уреждане на кризата в Украйна е възможно само чрез преговори и Китай ще предприеме мерки за овладяване на ситуацията и поддържане на политически процес.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Руските военни използваха най-новото си оръжие

Руските военни използваха най-новото си оръжие Руските военни за първи път използваха най-новото оръжие – свръхзвуковата ракета Х-31ПМ. Той е изстрелян по съоръжение в Украйна от един от руските бомбардировачи, предаде Първи канал. Ракетата е с обсег 260-280 км. Предимството на тази ракета е т.нар. широколентова насочваща глава, която може […]