Кои са вредните за слуха ни шумове

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кои са вредните за слуха ни шумове

През тази седмица започна информационната кампания на Световната здравна организация, посветена на слуха. Акцент в нея е безопасното слушане, като средство за поддържане на добър слух през целия живот. Кой шум е вреден за слуха ни? Кои са най-честите причини за загуба или намаление на слуха при възрастните и при децата, коментира пред NOVA NEWS доц. д-р Тодор Попов, УНГ хирург в ИСУЛ.

По думите му акустична травма се появява от силен шум от изстрели и взривове. „Сетивните клетки на вътрешното ухо биват разрушени. Това е много тежка травма, рядко има значимо подобрение“, обясни той. И допълва, че опасните нива на шум са над 80-90 децибела.

„При по-ниски децибели също може да има нарушения на слуха. За сезона са характерни острите инфекции на ухото, а помощ трябва да се потърси бързо. Силното възпаление предполага големи проблеми, но ако се диагностицира навреме, с консервативна домашна терапия, нещата могат да бъдат овладени“, посочи доц. Попов. Според него внезапното намаление на слуха е често явление.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Иван Турицов: Дузпата срещу мен бе не 100, а 1000-процентова

Иван Турицов: Дузпата срещу мен бе не 100, а 1000-процентова Защитникът на ЦСКА Иван Турицов не скри разочарованието си от това, че неговият отбор не победи Левски. Той беше категоричен, че срещу него е имало дузпа през първото полувреме. „Съжаляваме, че не спечелихме. Атмосферните условия бяха еднакви и за двата […]