Путин обяви условията за прекратяване на операцията в Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Путин обяви условията за прекратяване на операцията в Украйна

Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че спирането на руската военна операция в Украйна е възможно само ако Киев спре военните действия и изпълни исканията на Москва. „Беше подчертано, че спец операцията протича по план и в в съответствие с графика“, съобщиха от пресслужбата на Кремъл след проведения между двамата лидери разговор. „В същото време руските въоръжени сили „правят всичко възможно, за да спасят живота и да гарантират безопасността на цивилните, точните удари се извършват изключително по обекти на военната инфраструктура“, пише още в съобщението.

„На този фон действията на националистически, неонацистки формирования, които продължават интензивни обстрели на Донбас и използват цивилни, включително чужденци, които всъщност са взети за заложници, като „жив щит“ ​​се отличават с особена жестокост и цинизъм“, се казва в доклада.

По време на разговора Путин потвърди „готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранни партньори за разрешаване на конфликта“. „В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всякакви опити за проточване на преговорния процес, който се използва от украинските сили за сигурност с цел прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка беше подчертано, че спирането на спец операцията е възможна само ако Киев прекрати военните действия и изпълни добре познатите изисквания на Русия“, съобщават в Кремъл. „Беше изразена надежда, че по време на планирания следващ кръг от преговори представители на Украйна ще покажат по-конструктивен подход, който изцяло отчита нововъзникващите реалности“, допълват от пресслужбата.

Путин и Ердоган се договориха да поддържат контакти чрез дипломатическите и военните ведомства на страните. „Президентите на Русия и Турция заявиха, че е важно да се поддържат контакти между дипломатическите и военните ведомства на двете страни“, се казва в изявлението.

Кремъл добави, че Путин е потвърдил готовността на руската страна да окаже цялата необходима помощ за безопасната евакуация на турските граждани от районите на военни действия“.

Освен това лидерите в разговора подчертаха взаимната нагласа за продължаване на взаимноизгодното руско-турско търговско-икономическо сътрудничество.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ето коя е най-добрата зодия

Ето коя е най-добрата зодия Според астролозите от целия хороскоп има само една зодия, която може да получи титлата „най-добрата зодия“ – това е Лъвът! Да, хората, родени под този знак, винаги имат изключително високо самочувствие, но редом с това те са много щедри по отношение на парите и емоциите. […]