Зеленски: руският враг се готви да бомбардира Одеса

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Зеленски: руският враг се готви да бомбардира Одеса

„Руснаците винаги са идвали в Одеса. Те винаги са чувствали само топлина в Одеса, само искреност. И сега какво? Бомби срещу Одеса. Артилерия срещу Одеса. Ракети срещу Одеса. Това ще бъде военно престъпление. Това ще бъде историческо престъпление“, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

„Заговориха руските военни, които взеха в плен нашите защитници. Стотици, стотици пленници. Сред тях има пилоти на самолети, бомбардирали нашите градове, наши цивилни. Чухме техните показания. Видяхме документи, карти, планове. Това не е импровизация. Това е война, те подготвиха това нашествие просто така – жестоко, цинично. Съзнателно в нарушение на правилата на войната. Затова Харков, Чернигов, Суми, Мариупол и много други украински градове-герои видяха истинското зло, зверството. Това беше планирано“, допълни Зеленски.

„Но това няма да убие нашето човечество, няма да убие нас. Въпреки всичко, ние третираме затворниците в рамките на Женевската конвенция. Въпреки всичко нашите ракети не падат по цивилни цели в Русия или Беларус в отговор. Откъдето всеки ден на наша територия идват ракети, колони с техника, летят самолети. Срещу мирни хора, мирни градове. Житомир, Коростен, Овруч, предградията на Киев, градове на юг“, каза президентът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Фенове на ЦСКА нахлуха на пистата на стадиона "Васил Левски" (ВИДЕО)

Фенове на ЦСКА нахлуха на пистата на стадиона „Васил Левски“ (ВИДЕО) Фенове на ЦСКА нахлуха на пистата на стадиона „Васил Левски“ на почивката на дербито с Левски. Над 100 „червени“ привърженици слязоха от трибуните на Сектор „Г“, но бързо бяха върнати на местата си от полицаите. Източник fakti.bg. Уведомете за […]