Какво прави Луиза Григорова в Перник

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Какво прави Луиза Григорова в Перник

Войната между Русия и Украйна пробуди чувство за съпричастност в редица родни популярни личности, сред които са Луиза Григорова, Графа, Любо Киров и Орлин Павлов.

Да подаде ръка на пенсионерите в един от бедните градове у нас – Перник, навръх Великден – е решила актрисата Луиза Григорова, която е родена и отгледана в този град. Самата Григорова признава, че често приема шегите по адрес на Перник с усмивка, но този път иска сериозно да помогне на хората, които живеят в най-голяма нищета в региона.

„Искам да ви разкажа за една гражданска инициатива, която създадохме аз и още пет прекрасни човека от град Перник. Кръстихме се „Не си сам“, защото искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в крайна необходимост, най-вече възрастни хора от град Перник и селата в околността, които са 21. Списъкът с хора е огромен. Искаме за Великден да им подарим по един пакет с храна от първа необходимост. И заради това се обръщам към вас, защото се надяваме на това много българи да се включат, много перничани да се включат“, заяви актрисата.

Организаторите на кампанията са провели разговори с местните кметове на села и представители на общински социални услуги, като благодарение на това е изготвен и предварителен списък с нуждаещите се. Към момента в него влизат 190 домакинства, като тенденцията е броят им да нарасне до 250.

Всеки, който иска и може да помогне, може да го стори като изпрати по куриер за собствена сметка или достави в Перник продукти като ориз, леща, боб, макарони, фиде, юфка, олио, сол, захар, консерви и буркани, сладки продукти и пакетиран козунак с достатъчно дълъг срок на годност. Кампанията ще трае до 15 април, малко повече от седмица преди Великден, пише „Телеграф“.

Благотворителни инициативи през последната седмица се състоят и във връзка с войната в Украйна. Сред събитията в тази посока е и концертът „Мир, Любов, Съпричастност“, който е в помощ на децата в Украйна. Събитието ще се състои на 6 март в парк-театър Борисовата градина, а в него участие ще вземат Любо Киров, Влади Ампов-Графа, Орлин Павлов, Васил Петров, Камен Донев, Поли Генова, Михаела Филева, Дани Милев, братя Аргирови, дует „Мания“, група Expose и Нов цирк.

„Събраните средства от билети 100% ще бъдат предоставени на Българския Червен кръст в полза на бедстващите украински деца“, съобщават участниците в кампанията./show.blitz.bg

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Андрей Гюров: Правителството работи по план

Андрей Гюров: Правителството работи по план „Управляващата коалиция е стабилна“, заяви пред БНР председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров и уточни: „Ние сме коалиция от четири партии, които имат много различни виждания в различни сфери от управлението, но досега показваме, че по важните въпроси успяваме да постигнем съгласие […]