Джонсън: Случващото се в Украйна не е конфликт на НАТО

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Джонсън: Случващото се в Украйна не е конфликт на НАТО

„Случващото се в Украйна не е конфликт на НАТО и няма да стане такъв“, каза британският премиер Борис Джонсън каза в публикация за New York Times. В същото време, според него, сега повече от 20 държави оказват помощ на Украйна в областта на отбраната.

„През януари Великобритания беше сред малкото европейски държави, изпращащи отбранителна помощ на Украйна. Сега повече от 20 държави участват в това усилие“, каза той.

Русия започна военна операция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин нарече целта му „защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“.

За това, според него, се планира да се извърши „демилитаризация и денацификация на Украйна“, да бъдат изправени пред съда всички военни престъпници, отговорни за „кървавите престъпления срещу цивилното население“ в Донбас.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Красен Кралев каза разделен ли е с Виктория Петрова

Красен Кралев каза разделен ли е с Виктория Петрова „От време на време някой се сеща да ни раздели с Виктория Петрова, затова вече не обръщаме внимание на тези „новини“. Така със смях коментира поредния слух бившият спортен министър Красен Кралев. Преди дни отново се появи информация, която се оказа […]