Началникът на Генщаба на Беларус подаде оставка – не събрал войски, за да се бият в Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Началникът на Генщаба на Беларус подаде оставка – не събрал войски, за да се бият в Украйна

В мрежата се появи информация, че началникът на Генералния щаб на Беларус Виктор Гулевич е подал оставка, предаде gazeta.ua.

Той не искал да се бие с Украйна. Това съобщи народният депутат от партия „Европейска солидарност“ Алексей Гончаренко и публикува снимка на изявлението.

„Уважаеми Виктор Генадиевич! В изпълнение на Вашата заповед за сформиране на ударни батальонни групи, трябва да съобщя следното: поради масовия отказ да участва в бойните действия на личния състав на военните части, които е трябвало да участват в комплектирането на гореспоменатите формирования, въоръжените сили на Беларус не са в състояние да попълнят нито една батальонна група.

Провеждането на разяснителна работа с командирите на военни части не даде резултат. Смея да предполагам, че смяната на командирите на тези военни части, няма да ни даде желания резултат.

Предвид гореизложеното, моля за решението ви да приемете моята оставка“, казва В. В. Гулевич, началник на Генералния щаб, в писмото си за оставка до министъра на отбраната Виктор Хренин.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Универсален футболист на ЦСКА успокои феновете преди дербито с Левски

Универсален футболист на ЦСКА успокои феновете преди дербито с Левски Универсалният футболист на ЦСКА Жеферсон успокои феновете на тима преди дербито с Левски. В Бразилия циркулираха спекулации около него, след като обявиха, че той ще си тръгне без пари през лятото от „Българска армия“. Изданията дори го препоръчаха на други […]