Вижте украинските загуби в бойна техника според Москва

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вижте украинските загуби в бойна техника според Москва

Войските на Луганската и Донецката народни републики (ЛНР и ДНР) са установили контрол над 11 населени места. Това заяви тази сутрин официалният говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС

„Войските на Луганската народна република, продължавайки настъпателните действия, овладяха населените места Рубци, Карповка, Макеевка, Новолобовка, Липовское, Средне, Зеленая долина, Закаблуховка. Въоръжените сили на Донецката народна република контролират Передовое, Карерное и Равнопол“, каза той.

Според него части на Народната милиция на ДНР провеждат успешни настъпателни действия в западните и северозападните покрайнини на град Мариупол, жилищният квартал Стари Крим е взет под контрол. Частите на руските въоръжени сили в хода на настъпателни операции овладяват населените места Приютное, Завитне-Бажане, Старомлиновка, Октябрское и Новомайское. Осъществено е настъпление от 11 км.

Зенитно-ракетната система С-300 е била унищожена от ракетните войски на руските въоръжени сили в Украйна, съобщи още Игор Конашенков.

„Ракетните войски унищожиха зенитно-ракетния комплекс С-300“, каза Конашенков. През изминалия ден изтребители и противовъздушна отбрана на ВВС на Русия са свилили четири самолета Су-27 и един МиГ-29 в района на Житомир, Су-27 и Су -25 в района на Радомишл, един Су-25 в района на Нежин, два хеликоптера Ми-8 – в района на Киев.

„Само за ден бяха унищожени шест безпилотни превозни средства, включително Байрактар TB2“, каза Конашенков. Въоръжените сили на Руската федерация са ударили над 2,2 хиляди обекта от военната инфраструктура на Украйна, унищожили са 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха.

„Общо по време на операцията бяха поразени 2 203 военни инфраструктурни съоръжения на Украйна. Сред тях 76 командни пункта и комуникационни центрове на украинските въоръжени сили, 111 зенитно-ракетни системи С-300, Бук М-1 и Оса, както и като 71 радиолокационни станции, 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха, 778 танка и други бойни бронирани машини, 77 реактивни системи за залпово стрелба, 279 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 553 единици специални военни превозни средства, както и 62 безпилотни летателни апарата бяха унищожени“, каза той.

По думите му тази сутрин руските въоръжени сили са извадили от строя летището на украинските ВВС в Староконстантинов с удар от високоточно насочвано оръжие. Вечерта на 5 март в резултат на масирана стачка бяха поразени 61 обекта от военната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна, каза той.

„Сутринта на 6 март беше поразено високоточно оръжие с голям обсег. Летището на украинските ВВС в Староконстантинов беше изведено от строя“, каза той.

Конашенков посочи още, че вечерта на 5 март се нанесени масивни удари в резултат на които са поразени 61 обекта от военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна, включително: 22 единици оръжие и военна техника в подземно убежище, команден пункт на бригада, 9 склада за боеприпаси и логистика и 3 радарни поста.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Фаталният ход на Путин в геополитическия шахмат

Фаталният ход на Путин в геополитическия шахмат Невъзможното е факт – Путин поведе война срещу Украйна. Срещу страната, чийто народ винаги е твърдял, че счита за неделима историческа, културна и етническа част от собствения, от руския народ. По аналогия на тази негова логика, това е все едно твърдоговоряща Западна България […]