Руският посланик в САЩ: Местните политици не осъзнават какви ги говорят

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Руският посланик в САЩ: Местните политици не осъзнават какви ги говорят

„Антируската реторика в САЩ стигна до абсурд, а лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават изключително рискови за международната сигурност.

Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от РИА Новости.

Така дипломатът коментира изявленията на сенатора Рик Скот, който допусна влизането на американски войски в Украйна. На въпрос за такава възможност той отбеляза, че „всички опции“ трябва да бъдат „отворени“.

Антонов посочи, че Скот „по същество призовава за пряка конфронтация между големите ядрени сили“. Той отбеляза, че опитът за намеса в руската специална операция може да доведе до „безпрецедентни последици“.

„Антируската реторика в САЩ стигна до абсурда. Усещането е, че местните политици не осъзнават напълно изказванията си. Лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават все по-безотговорни, провокативни и най-важното – изключително рисковани за международната сигурност“, каза още той пред репортери.

Дипломатът подчерта, че е „готов да се срещне с всеки американски политик, включително членове на горната и долната камара на Конгреса, за да обсъдят начини за укрепване на стратегическата стабилност“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Русия използва бомби за военни-промишлени обекти срещу жилищни райони в Чернигов

Русия използва бомби за военни-промишлени обекти срещу жилищни райони в Чернигов „Руските войски хвърлят бомби за укрепления и военно-промишлени обекти в жилищните райони на Чернигов“. Това съобщи в Telegram председателят на Черниговската областна военна администрация Вячеслав Чаус, цитиран от UNIAN. „Руската федерация извършва престъпления срещу човечеството – бомбардира жилищни райони […]